Hevosen ruokintasuunnitelma

Hevosen ruokintasuunnitelma tehdään heinäanalyysin pohjalta. Hevosen ruokinta perustuu aina karkearehuun eli heinään. Ruokintasuunnitelman avulla voidaan varmistaa hevosen riittävä ravintoaineiden (kivennäisten, vitamiinien ja hivenaineiden) saanti sekä ravinnosta saatava energian määrä.

MIKSI TEKISIN RUOKINTASUUNNITELMAN?

Ruokintasuunnitelman tekeminen on erityisen tärkeää, mikäli hevonen on aktiivisessa käytössä, kovassa treenissä, kantavana, sillä on ylipainoa tai jokin ruokintaperäinen sairaus. Hevosenomistajat saattavat usein yliarvioida hevostensa liikunnan määrää, ja näin ollen ruokkia hevosiaan liikaa. Ylipaino on yhä suurempi ongelma harrastehevosten keskuudessa. On myös tärkeää ottaa huomioon muita ruokintaan liittyviä tekijöitä, joiden avulla voidaan ehkäistä erilaisia ongelmia, kuten stressiä, vatsahaavaa ja stereotyyppistä käytöstä.

MITÄ HEVOSEN RUOKINTASUUNNITELMA SISÄLTÄÄ?

Hevosen ruokintasuunnitelma sisältää heinäanalyysin pohjalta selvitetyt tiedot yli 20 tärkeimmän ravintoaineen määrästä sekä niiden tarpeesta tieteeseen pohjautuen. Lisäksi saat vinkkejä ruokinnan tasapainottamiseen ja mahdollisten laskelmissa näkyvien puutosten korjaamiseen.

MITEN VOIN TILATA RUOKINTASUUNNITELMAN HEVOSELLENI?

Hevosen tai ponin ruokintasuunnitelmaa varten tarvitset heinäanalyysin. Täytä ja lähetä alla oleva lomake meille ruokintasuunnitelman tekemistä varten. Lähetä myös heinäanalyysi meille sähköpostitse osoitteeseen info@hevosenruokinta.fi.

Monipuolinen ruokintasuunnitelma laaditaan MTT:n suositusten perusteella. Hevosen yleiskunnon ollessa heikko, ole aina yhteydessä eläinlääkäriin.

hevosen ruokintasuunnitelmaTILAA RUOKINTASUUNNITELMA TÄSTÄ!

Ruokintasuunnitelman hinta: 67 euroa/hevonen (sis. ALV 24%)

Klikkaa sinistä maksunappia ja anna tietosi, sen jälkeen pääset täyttämään hevosesi tietoja. Ruokintasuunnitelma lähetetään 3 arkipäivän kuluessa tilauksesta sähköpostiisi.